Wij faciliteren van ‘a tot z’.

Waar is de klant mee geholpen?” dat is de centrale vraag die wij elkaar stellen tijdens de voorbereiding van een opdracht. Door in de huid te kruipen van de klant en zorgvuldig de hulpvraag te achterhalen kunnen wij volmondig zeggen: Wij faciliteren van ‘a tot z‘. Als vanzelfsprekend was deze centrale vraag de ‘rode draad’ tijdens onze opdracht in Cannes. Ieder jaar is Cannes in het voorjaar de plaats waar de MIPIM wordt gehouden, een internationale vastgoedbeurs. Ook de reden waarom onze klant met personeel en (vip-)gasten af is gereisd naar deze locatie. Wij faciliteerde onze klant en gasten ‘van a-tot-z’ tijdens deze drukke dagen.
C-Level Drivers is door de klant gevraagd om haar vervoers- en facilitaire vragenstukken te organiseren voor, tijdens en na de beurs. In deze blog een kleine inkijk in hoe wij van meerwaarde zijn voor ons klant tijdens deze dagen.

Onze klant reist naar Cannes af om de beurs te kunnen bezoeken, te kunnen vergaderen en te kunnen netwerken. Dit zonder na te hoeven denken over vragen als bijvoorbeeld “Waar ligt mijn hotel?”, “Hoe komen mijn gasten bij het restaurant?” en “Heb ik al mijn bagage mee genomen?”. Dit zijn namelijk allemaal vragen die afleiden van de core-business en onnodig tijd in beslag nemen. Vooraf brengen wij onafhankelijk van de klant zoveel mogelijk zaken in kaart. Zoals mogelijke wensen en vragen, routes, goede eetgelegenheden, winkelcentra en zo verder. Daar iedere klant anders is blijft onze aanpak maatwerk. Hierdoor kan nooit alles vooraf bepaald worden. Dit ondervangen wij door een flexibele instelling te houden waardoor wij snel en ad-hoc kunnen schakelen.

Om de vraag van de klant volledig te kunnen faciliteren kozen ervoor de navolgende dienstverlening in te zetten:

privechauffeur directiechauffeur mipim cannes

Door een breed palet aan diensten in te zetten waren wij in staat om geplande én ongeplande zaken volledig te faciliteren voor onze klant. Hierdoor was het voor de klant en zijn gasten mogelijk om onbezorgd te werken, vergaderen én netwerk in Cannes en haar omgeving. Door onze inzet, ervaring én voorbereiding hebben wij ervoor gezorgd dat de klant maximale focus op de core-business heeft kunnen houden. Dit zonder zich zorgen te hoeven maken over onbekende factoren op een onbekende locatie.

Doordat C-Level Drivers groeit én ontwikkelt hebben wij binnen deze opdracht naast vervoersvraagstukken ook personal assistants- en facilitaire diensten kunnen leveren. Hierdoor hebben wij onze klant nog meer kunnen ‘ontzorgen’ en in zijn kracht kunnen zetten door additionele randzaken op voorhand weg te nemen.

Ben u in de (nabije) toekomst ook van plan om een of meerdere dagen internationaal te reizen, met of zonder gasten? Neem dan vrijblijvende contact met ons op voor een maatwerk advies gesprek. Wij faciliteren van ‘a tot z’.