Wanneer kiest u voor een auto met chauffeur?

Vorige week was ik weer twee dagen onderweg in Zwitserland met een klant. Deze klant heeft een weloverwogen keuze gemaakt om voor zijn reis een auto met chauffeur in te huren. Ik had in de auto een gesprek met hem waarin hij me precies uitlegde hoe hij deze afweging heeft gemaakt. In deze blog zal ik ook uitleggen waarom een auto met chauffeur/ limousineservice voor deze klant kostenbesparend werkt.

Als ondernemer, bestuurder of CEO heeft u de afgelopen tijd waarschijnlijk voor grote uitdagingen gestaan. Zo niet nog steeds. Het is zaak om uw organisatie weer vorm te geven, te laten groeien of op zijn minst levensvatbaar te houden of te maken.

Reizen, mensen zien, spreken, live onderhandelingen voeren, sollicitatiegesprekken voeren, locaties bezoeken, het zijn allemaal zaken die in deze tijden een andere aanpak vragen en vaak meer energie kosten dan voorheen. Vaak gaan dit soort zaken tegenwoordig online. Toch weet u dat reizen essentieel is om uw werk optimaal uit te kunnen voeren, de juiste beslissingen te nemen en uw organisatie te laten bloeien en groeien.

Laten we kijken naar zeven aspecten:

  • Wel of niet reizen
  • Extra tijd
  • De chauffeur
  • Kosten
  • Welke auto
  • Rij- en rusttijden
  • Praktijkvoorbeelden en mogelijkheden

Wel of niet reizen in tijden van corona

Het is erg aannemelijk dat u binnen uw organisatie continu let op kosten, zeker in deze periode. Om kosten te besparen kunt u besluiten om maar niet te reizen en online de zaken af te handelen. Dat kan tegenwoordig in veel gevallen zeker. U weet ook dat uw fysieke aanwezigheid veel meer impact heeft op de relatie met uw gesprekspartner en in zijn algemeenheid leidt tot hechtere relaties en betere resultaten. Niet reizen is dus een slecht alternatief. Lees hier meer over coronaproof reizen met C-Level Drivers.

Extra tijd: reistijd omzetten in werktijd

In deze blog ga ik ervan uit dat er binnen Europa wordt gereisd. In deze specifieke situatie van Nederland naar Zwitserland. Stelt u zich voor dat u thuis in de auto stapt. De chauffeur rijdt u veilig en comfortabel naar uw bestemming in Zwitserland en u stapt ruim 6 uur later uit.

Tijdens deze uren, bevindt u zich in een extreem rustige omgeving waarin u niet door anderen wordt gestoord, collega’s met vragen u niet rechtstreeks kunnen afleiden en u zoveel als wenselijk kunt werken én ontspannen. U kunt dus de volledige dag productief zijn. Deze klant geeft zelfs aan dat hij het werk waarbij hij echt focus nodig heeft, opspaart om in de auto tijdens zijn reis ongestoord te kunnen uitvoeren. Onze klanten kopen in feite extra tijd.

Als u ervoor kiest om deze zelfde reis te maken met het vliegtuig, kost u dat veel meer tijd. U neemt waarschijnlijk een taxi naar de luchthaven (Düsseldorf, Keulen/ Bonn of Brussel). Na ruim een uur moet u uitstappen en met uw bagage de weg naar de check-in balie vinden. Dan heeft u minimaal een uur tijd voordat u daadwerkelijk gaat vliegen. U bent dan in een publieke omgeving waar het over het algemeen erg rumoerig is. Dan vliegt u slechts een uurtje. Na een tijdje kunt u door de douane en wacht u nog even op uw bagage. Dan zoekt u nog een taxi naar uw eindbestemming. Dit doet u de dag erna weer om terug naar huis te reizen. Uiteraard is het de vraag of de vluchttijden op uw afspraken kunnen worden afgestemd.

Al met al bent u ongeveer even lang onderweg, maar verliest u bijna een volledige werkdag. Doordat u steeds moet overstappen en continu zelf moet opletten. Daarnaast komt u ontspannen en goed voorbereid aan op uw bestemming wanneer u reist met een directiechauffeur of als u gebruik maakt van onze limousineservice.

De chauffeur: een directiechauffeur vs. studentchauffeur

Een directie– of privéchauffeur weet heel goed wat er wordt verwacht en waarom hij wordt ingehuurd. Vaak hoor ik dat klanten in eerste instantie een studentchauffeur inhuren. Deze studentchauffeurs worden vaak uitgezonden door grote chauffeurscentrales specifiek voor studentchauffeurs. Meestal voldoen deze studentchauffeurs achteraf toch niet aan de verwachtingen die een klant of opdrachtgever aan een chauffeur stelt. De kosten zijn vaak laag, evenals de leeftijd en de ervaringsjaren van deze studentchauffeurs. Zo is het risico voor de klant op schades en andere incidenten ook vele malen groter. Doordat er vaak een grote organisatie achter deze studentchauffeurs zit, zijn er vaak geen mogelijkheden om een relatie op te bouwen met een studentchauffeur. Dat is nu net een van de belangrijkste aspecten in ons vak. Om deze opdrachten optimaal uit te kunnen voeren is er juist een groot vertrouwen nodig. Zowel op het gebeid van rijkwaliteiten als op discretie en integriteit.

Van een directie- of privéchauffeur mag u deze zaken zeker verwachten. Maar er is meer dat u van een directiechauffeur mag verwachten. Ook verantwoordelijkheidsgevoel, inlevingsvermogen, dienstbaarheid en een goede fysieke en mentale conditie zijn eigenschappen van een goede directiechauffeur.

Kosten: ook tijd is geld

Als u voor uzelf eens nagaat wat de totale reiskosten zouden zijn voor een reis als deze, dan zult u merken dat, de kosten van de transfers van- en naar de luchthaven vanuit thuis, de vliegtickets en de transferkosten in het buitenland niet exponentieel lager uitvallen dan wanneer u met uw eigen auto mét chauffeur reist. Zeker als u op uw bestemming ook meerdere locaties bezoekt waar u door uw eigen chauffeur naartoe wordt gereden. Als u daarbij uw tijdswinst optelt, kan reizen met een chauffeur of onze limousineservice zeer gunstig voor u zijn. Vergeet ook niet dat u in onze auto rustig kunt doorwerken en daardoor geen waardevolle werktijd verliest.

Welke auto: uw rijdend kantoor

Tijdens het uitzoeken van uw eigen auto, spelen emoties vaak een grote rol. Daarnaast kijkt u uiteraard of de auto voldoet aan de praktische zaken waarvoor u de auto gaat gebruiken. Kosten en bijtelling zijn ook aspecten die vaak meespelen bij de keuze voor een bepaald merk of model. Een auto moet bij u passen… De kans dat u een auto uitkiest waarmee u het meest comfortabel kunt reizen mét een chauffeur is dan ook erg klein. Tenzij u dagelijks met chauffeur rijdt.

Er zijn slechts enkele automerken/ modellen die specifiek ontwikkeld zijn om met chauffeur te rijden. Dit zijn onder andere de BMW 7 serie, de Audi A8 en de Mercedes-Benz S klasse. Deze auto’s zijn zo ontwikkeld dat de luxe en het comfort op de achterbank u als passagier van alle gemakken voorziet. Denk daarbij aan extra beenruimte, verstelbaar en verwarmde stoelen met massage functie, een in car office functie met telefonie, een multimedia systeem en wifi. Ook een 220v aansluiting voor uw laptop is onmisbaar tijdens deze lange reizen. Zeker als u tijdens uw reis video calls moet bijwonen haalt de batterij van uw laptop het waarschijnlijk niet zonder te laden.

Reizen met uw eigen auto + chauffeur

U kunt ervoor kiezen om te reizen in uw eigen auto met chauffeur. Dit heeft meerdere voordelen maar ook nadelen. De voordelen verschillen per situatie. Zo kan het zijn dat u specifiek een auto met hoge instap heeft, of dat u uit principiële overwegingen elektrisch rijdt. Dit laatste kan uiteraard ook een nadeel zijn door de geringe axiradius, lange laadtijden en beperkte oplaadpunten.

Onze auto huren met chauffeur

Als u reist met onze limousineservice, rijdt u in een verlengde Mercedes- Benz S klasse met chauffeur. Deze auto biedt in alle opzichten een ultieme luxe en is van alle gemakken voorzien zoals wifi, een 220v aansluiting en car office functie. Deze auto is wereldwijd de norm als het gaat om luxe vervoer.

Om een juiste afweging te kunnen maken hoe u reist, kunt u een aantal zaken voor uzelf al bepalen. Als eerste overtuigt u uzelf ervan of u gaat vliegen of dat u de voordelen van een directiechauffeur ziet. Om vervolgens te bepalen of u in uw eigen auto gaat, of dat u in onze verlengde Mercedes- Benz S klasse gaat, is het handig om te weten wat de kosten per km zijn van uw eigen auto. Rekening houdend met de kosten van de meer km’s buiten uw leasecontract, brandstofverbruik, reparatie en onderhoudskosten enz. Daarnaast kunt u zichzelf overtuigen of uw eigen auto voldoende comfort biedt om lange afstanden mee te reizen.

Rij- en rusttijden: veiligheid is onze prioriteit

Veiligheid staat natuurlijk hoog in onze prioriteitenlijst. Daar hoort ook bij dat de chauffeur op bepaalde momenten zijn rust moet nemen. Zeker tijdens langere reizen, is het noodzakelijk dat de chauffeur onderweg een moment van ontspanning heeft. Ondanks dat de chauffeur fysiek en mentaal in topconditie is, gelden er rij- en rusttijden.

Zo mag een chauffeur maximaal veertien uur werken, waarna hij negen uur rust moet hebben. Een chauffeur zal ook de dagen voor uw reis zo indelen dat hij goed uitgerust en topfit aan de opdracht kan starten.

Praktijkvoorbeelden en mogelijkheden:

Als eerste een klant die vestigingen gaat starten in andere Europese steden.

Voor de corona crisis brachten we deze klant vaker naar het treinstation waar hij verder reisde met de trein. Nu we toch allemaal wat voorzichtiger zijn geworden en het openbaar vervoer minder comfortabel is geworden door o.a. het verplicht dragen van mondkapjes, heeft hij besloten met onze limousineservice te reizen. Ook reist hij regelmatig met zijn eigen auto en huurt dan een chauffeur in. Deze afweging is van verschillende factoren afhankelijk. Met name op de langere afstanden kiest hij voor onze limousineservice omdat het comfort van deze Mercedes- Benz S klasse veel hoger ligt dan dat van zijn eigen auto.

“Als ik geweten had dat dit bestaat, had ik het veel eerder gedaan. Tijdens de reis kan ik me volledig richten en concentreren op mijn werk. Tijdens mijn verblijf is het ontzettend fijn dat ik op elk moment kan instappen en naar een andere locatie kan vertrekken”.

Een andere klant heeft een bedrijf in Maastricht en doet voor een internationale leverancier zaken met klanten door Europa. Ongeveer twee a drie keer per jaar bezoekt hij deze klanten.

Voor deze reis maakt deze klant gebruik van onze limousineservice. Vijf a zes dagen gaat de chauffeur met deze klant op reis. Van Maastricht, door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en via Frankrijk weer terug naar Maastricht. Tijdens de reis bezoekt deze klant iedere dag één a twee klanten.

“Het is echt fijn om me geen zorgen te hoeven maken over het verkeer, de routes en of ik wel op tijd bij de klant ben. Hierover informeert en adviseert de chauffeur me steeds vroegtijdig. Laat staan dat ik steeds moet zoeken naar een parkeerplaats. Daarnaast ben ik steeds goed voorbereid als ik aankom bij de klant. Als ik deze reis op een andere manier moest maken, dan zou ik nooit in deze korte tijd al mijn klanten kunnen ontmoeten”.

Als laatste voorbeeld dat ik wil benoemen, een klant die regelmatig Zwitserland bezoekt. Steeds voor vier dagen. De frequentie van zo’n reis is ongeveer om de week. Deze klant heeft dus (zoals hierboven genoemd) wel een eigen auto aangeschaft die geschikt is om comfortabel te reizen. Hij huurt dus de chauffeur in.

“Ik vlieg niet meer. Dat kost me veel te veel tijd. Als ik op deze manier in mijn eigen auto kan reizen, heeft dat veel voordelen. Daarnaast heb ik verplichtingen op de dagen dat ik in Zwitserland ben en heb ik ook daar steeds vervoer nodig”.

Als u meer informatie nodig heeft over het reizen met chauffeur of onze limousineservice, laat het gerust weten en neem contact met ons op. We bekijken graag de mogelijkheden.